Kodarklubben Åland

Sommarläger 2022

Kodarklubben ordnar sommarkurser under veckan den 8-12 augusti på folkhögskolans lokaler i Finström.

Dagläger Yngre 8-9.8 (för barn 2016-2012)
50 euro för medlemmar / 57 euro för övriga
Lägret för yngre hålls måndag och tisdag kl 9-15. Detta läger är för yngre barn och sådana som inte har programmerat så mycket tidigare. Här jobbar vi med AFK (Away from Keyboard) och lär oss grunderna i hur en robot tänker och i programmatiskt tankesätt. Vi jobbar med Little bits som är små elektroniska komponenter som byggs ihop och programmeras. Lunch och mellanmål ingår.

Anmäl dig via denna länk

Dagläger Äldre 10-12.8 (för barn och ungdomar födda 2013 eller tidigare)
115 euro för medlemmar / 130 euro för övriga
Dagslägret för äldre hålls onsdag-fredag och håller på 09-20 de två första dagarna och 09-16 på fredagen, där vi avslutar med att bjuda in föräldrarna för en uppvisning. Här kör vi programmering med den Lego roboten Spike, och vi kommer även att ha olika fysiska aktiviteter utomhus och rörelse på schemat. Lunch, middag och mellanmål ingår.

Anmäl dig via denna länk

Kvällskurs i Ardunio kurs för äldre och avancerade ungdomar 8-9.8 (För ungdomar födda 2009 eller tidigare)
45 euro för medlemmar / 52 euro för övriga
Kursen hållls måndag och tisdag kl 16-21. För de som på ett mera avancerat sätt vill bekanta sig med elektronik och programmering. I denna kurs programmerar vi huvudsakligen med textbaserad programmering men man kan även jobba med blockprogrammering. Under kursen laborerar deltagarna i grupper med Arduino UNO eller Digital Sandbox och lär sig hur man programmerar elektroniska komponenter, får diodlampor att lysa mm. Mellanmål ingår.

Anmäl dig via denna länk

Alla deltagande barn förutsätts ha egen försäkring. Huvudledare är Jonny Björkström från Robot Workshop Finland. Lägeransvariga är Ann-Sofi Perjus och Pia Norrmén från Kodarklubben.
Sommarlägret har gjorts möjligt genom bidrag från Stiftelsen Brita Maria Stenlunds minne.