Kodarklubben Åland

Introduktionskurs i programmering för barn med speciella behov

Kodarklubbens arrangerar en introduktionskurs i programmering för barn med speciella behov måndagen den 4 januari i våra lokaler på Karlbergsvägen 12:
Kom och testa på programmering med LEGO Mindstorms EV3. Målet med kursen är att bygga och programmera en robot att så snabbt som möjligt ta sig runt en markerad bana på golvet. Vi börjar med en kort presentation där du får bekanta dig med programmet och olika sensorer. Därefter har du ca 1 1/2h på dig att bygga och programmera din robot till RACET som avslutar kursen.

Det blir två kurser med max fem deltagare i varje. Ena kursen är kl 9:00-12:30 och den andra är kl 13:30-17:00. Vi bjuder på frukt i pausen! Vi förutsätter att varje deltagare har egen olycksförsäkring och har med sig en vuxen som stöd. Deltagaravgiten är 20 € och man får en faktura under kursen.OBS: Vår lokal har en halvsvängd trappa för att komma till kursrummet.

Kursen arrangeras i samarbete med Ålands Autismspektrumförening.

Skriv gärna ert barns svårigheter/utmaningar som kan vara bra att veta (t.ex. svårt med höga ljud) så ska vi se till att grupperna blir bra