Bakgrund

Kodarklubben arrangerar Ålands första hackathon för unga!

Vi hoppas att hackathonet ”Silicon Islands by Kodarklubben” ska erbjuda en fantastisk möjlighet för ungdomarna att träffa andra med samma intresse, visa vad de går för i tävlingen och få en chans att nätverka bland framtida arbetsgivare.

Kodarklubben vill visa Åland vilka otroligt kunniga ungdomar vi har! Vi vill att hackathonet ska inspirera framtidens it-kompetens och öka innovationskraften på Åland genom att fler blir intresserade av att jobba inom det digitala området. Arrangemanget stöds av Åland 100 och vi lyfter blicken mot de kommande hundra åren av åländsk innovation.

Nu söker vi ungdomar mellan 15 till 25 år och som vill delta i vårt hackathon! Kanske sitter du hemma och kodar på kvällarna och är sugen på att testa hur långt dina kunskaper håller? Eller så vet du redan att du har skills i design thinking och vill testa på ett riktigt projekt? Eller så har du ett problem som om det löstes, skulle underlätta för ungdomar i vardagen på hela Åland. Då hoppas vi att du tar kontakt med oss!

– Är du 15 till 25 år och vill delta i hackathonet?

  • Är du verksam inom it-branschen på Åland och vill delta i hackathonet som mentor?
  • Är du intresserad av att vara med på plats och hjälpa till den första helgen i oktober?

Hör av dig till oss i arbetsgruppen nu på hackathon2021@kodarklubben.ax

Arbetsgruppen består av:
Andreas Perjus, Illka Kekkonen, Christer Boedeker & Josefina Jansson