Kodarklubben Åland

Fortsättningskurs i Lego Mindstorms påsklovet 2021

Denna kurs är riktad mot de som tidigare gått grundkurs i robotprogrammering

På denna kurs får deltagarna vidareutveckla sina kunskaper i robotprogrammering med LEGO Mindstorms EV3.

Konceptet med LEGO Mindstorms innebär att man bygger en robot av Lego block, fäster motorer och sensorer. Robotarna kan programmeras till att utföra olika uppgifter . Deltagarna jobbar i par eller grupper med uppgifter kring avancerad programmering i EV3-G. Variabler, logik, matematik och grunderna i Bluetooth är teman för utmaningarna. De jobbar på liknande sätt som i grundkursen men istället för att starta med teori är teorin nu inbakad mellan utmaningarna. Liksom grundkursen avslutas även denna kurs med en finaluppgift.

Kursen hålls fredagen den 2.4 kl 13-19 samt lördagen den 3.4 kl 9-17 på Kodarklubbens lokal, Karlbergsvägen 12. Ledare är Jonny Björkström från Robotworkshop Finland. Deltagare bör ha egen försäkring och behöver ta med en matlåda. Vi bjuder på frukt till mellanmål.

Naturligtvis följer vi restriktionerna gällande corona-läget och vår ledare och andra närvarande vuxna kommer att bära munskydd. (Med reservation för eventuell avbokning på kort varsel, på grund av corona-pandemin.)

Priset är 45 euro för medlemmar och 52 euro för övriga