Kodarklubben Åland

Kurs i LEGO® Education SPIKE™ Essential

På denna kurs får de yngre barnen pröva på att programmera en talande papperskorg som mumsar i sig skräp- ”Skräpätande Monster”, bygga ett larm för campingturen – ”Djurlarm” och massor av fler roliga aktiviteter!

Konceptet LEGO® Education SPIKE™ Essential innehåller en hub, motorer, LED-matris och en färgsensor. Programmering görs i SPIKE™ App. På kursen kommer barnen att få pröva på aktiviteter som är kopplade till målen i både den svenska och åländska läroplanen. Vi gör skolarbete på fritiden med andra ord! Det skall vara kul att uppfylla målen i skolan tycker kursledare Henrik Sjödin.

Kursen hålls fredagen den 6.12 kl.9-14 på Kodarklubbens lokal, Karlbergsvägen 12. Ledare är Henrik Sjödin från FIRST Scandinavia Partner. Henrik kommer från Stockholm och är legitimerad lärare och har undervisat i 15 år. Han är också civilingenjör. Till vardags arbetar han som lärarutbildare med fokus på LEGO Educations material. Henrik har arbetat på LEGO i Danmark och har varit med under utveckling av SPIKE koncepten. Han brinner verkligen för att barn skall få bästa möjliga förutsättningar för att få pröva om programmering kan vara något för dem. Det har aldrig varit enklare att komma igång med programmering! LEGO SPIKE Essential är ett fantastiskt verktyg att starta med.

Deltagare bör ha egen försäkring och behöver ta med en matlåda. Vi bjuder på frukt till mellanmål.

Detaljinfo
Målgrupp: Barn i åldern 6-10 år.
Förkunskaper: Inga! Bra om man har kommit igång med sin läsning men vi hjälper alla som inte riktigt ”knäckt” läskoden.
Får föräldrar vara med? Vi upplever att det är lugnast att barnen bara förhåller sig till kursledaren. Så i utgångspunkt är föräldrar inte med. Men det är mindre barn vi pratar om så känner barnen osäkerhet för uppstarten så sitter föräldrar med i början med målet att de drar sig tillbaka i angränsande lokal när tryggheten infunnit sig.
Pris: 30€. Deltagare behöver vara medlemmar i Kodarklubben (medlemsavgiften är 7 euro)

Anmäl här (öppnar nytt fönster)